2016 yılında eserlerimle ilgili yapılan YÜKSEK LİSANS TEZİ NİHAYET ELİME ULAŞTI

2016 yılında eserlerimle ilgili yapılan  YÜKSEK LİSANS TEZİ NİHAYET ELİME ULAŞTI

Tezde, 3. 4. ve 5. sınıf öÄŸrencilerine hitap eden; Okumak Ä°stiyorum, Bir Garip Doktor, Elif Abla, Küçük Kaykaycılar, Radyocu Ali, KuÅŸçu Amca, Karınca Çocuklar, Arzu Kız, Rüyalar Ülkesinde ve Çetin'in Merakı adlı romanlar üzerinde çalışılmıştır.
 
Hikmet DEGEÇ, Özet baÅŸlığı altındaki yazısının son paragrafında ÅŸu hükme varmıştır: "Hasan Kallimci'nin incelenen romanlarında, hayatının önemli bir kısmını öÄŸretmen olarak geçirmesinin vermiÅŸ olduÄŸu bir avantajla çocukların ilgi ve htiyaçlarını tespit edip yazılarını buna göre oluÅŸturduÄŸu, romanların içeriÄŸi ve eÄŸitsel boyutu, millî ve insanî deÄŸerleri dikkate alarak yazdığı tespit edilmiÅŸtir.".
***
 
Yine 2016 yılında "Çocuk Edebiyatı Yazarı Hasan Kallimci’nin Öykülerinin Okunabilirlik Açısından DeÄŸerlendirilmesi" baÅŸlığı altında ilk lisans tezi, Türkçe ÖÄŸretmeni Serkan TEKE tarafından, Sakarya Üniversitesi EÄŸitim Bilimleri Enstitüsü Türkçe EÄŸitimi Ana Bilim Dalında, Tez Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet GEDÄ°ZLÄ° rehberliÄŸinde yapılmıştı.

PAYLAŞMAK İÇİN:

PaylaÅŸ - Facebook PaylaÅŸ - Twitter

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile