ÇOCUK KİTAPLARIMLA İLGİLİ 4. YÜKSEK LİSANS TEZİ, KÜBRA ERIŞIK TARAFINDAN YAPILDI

4__yksek_lisans_tezi-crop.jpg

Çocuk kitaplarımla ilgili tezlere bir yenisi daha eklendi. 4. yüksek lisans tezi, sınıf öÄŸretmeni Kübra ERIÅžIK tarafından yapıldı. AÄŸrı Ä°brahim Çeçen Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sınıf EÄŸitim Bilimi Dalı'nda, Doç. Dr. Zübeyir SALTUKLU danışmanlığında hazırlanan tez, Dr. ÖÄŸretim Üyeleri Metin ERKAL ve M. Hanifi ERCOÅžKUN'un da bulunduÄŸu jüri önünde 03.07.2019 tarihinde savunulmuÅŸ ve jüri üyeleri tarafından olumlu bulunarak Enstitü Müdürü Doç. Dr. Alperen KAYSERÄ°LÄ° tarafından onaylanmıştır.


"ÇOCUK EDEBÄ°YATI YAZARI HASAN KALLÄ°MCÄ°'NÄ°N Ä°LKOKUL DÜZEYÄ°NDEKÄ° KÄ°TAPLARININ DEÄžERLER EĞİTÄ°MÄ° AÇISINDAN Ä°NCELENMESÄ°" baÅŸlığını taşıyan tezde 24 kitabım ele alınmıştır. Åžahsımla yapılan bir söyleÅŸinin de yer aldığı tezinde, Kübra ERIÅžIK, kitaplarımla ilgili ÅŸu önerilerde bulunmuÅŸtur:


*Değerler eğitimi konusunda Hasan Kallimci'nin eserlerinden yararlanılabilir.


*Hasan Kallimci'nin kitaplarında yer alan masal, hikâye, ÅŸiir ve tiyatrolar Millî EÄŸitim ders kitaplarında yayımlanabilir.


*Hasan Kallimci'nin eserleri okulların ve sınıfların kütüphanelerinde bulunabilmesi yönünde Millî EÄŸitimin örnek kitaplar listesinde yer alabilir.


*Hasan Kallimci'nin eserleri, çizgi film senaryolarında kullanılabilir.


*Hasan Kallimci'nin ortaokul düzeyindeki eserleri ile yetiÅŸkinlere yönelik eserleri de akademik çalışmaların konusu olabilir.


***

Daha önce de çocuk kitaplarımla ilgili 3 lisans ve 3 yüksek lisans tezi yapılmıştı.

 
 
 

PAYLAŞMAK İÇİN:

PaylaÅŸ - Facebook PaylaÅŸ - Twitter

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile