UŞAK TÜRK OCAĞI'NDA "ÇOCUK EDEBİYATI" KONUSUNDA SOHBET ETTİM

UŞAK TÜRK OCAĞI'NDA "ÇOCUK EDEBİYATI" KONUSUNDA SOHBET ETTİM

11 Ocak 2019 tarihinde Türk Ocakları Uşak Şubesi'nin davetlisiydim. Şube binasında yapılan sohbette, "Çocuk Edebiyatı" konusunda özetle şöyle konuştum: 
 
"Hiçbir ülke eğitim öğretim yatırımlarını dünya vatandaşı yetiştirmek amacıyla yapmaz. Türkiye'de de geçmişini bilen, kültürüne vakıf, içinde bulunduğu zamanı yorumlayabilen, ülkemizin ve Türk milletinin geleceği için fikirler üretebilen kişiler yetiştirmeliyiz. Çocuk edebiyatı da bu ilke doğrultusunda yazı hayatında yerini almalıdır. Küresel etkileşim karşısında şahsiyetli bireyler olarak dimdik durabilen, dünyanın neresine giderse gitsin, Türkiye'yi ve Türk milletini şerefle temsil edebilen insanlar yetiştirmeliyiz. Bu düşünce çerçevesinde eserler ürettim. Geçmişimizi öğretmek ve Türk dünyasını tanıtmak amacıyla 24 kitaplık bir seri halinde Türk destanlarını yazdım. Çocuklarımızın çevrelerinde yaşanan ve yaşanması muhtemel, onu ilgilendiren konuları hikaye, roman, şiir, tiyatro eserleri tarzında işledim."
 
Batı'dan Robenson Kruzoe, Don Kişot gibi eserlerin çocuklarımızın ellerine ulaştırılmasının nelere sebep olabileceğini belirttim. İnsanımızın araştırmalar yaparak, fikir ve icatlar üretmelerinin önemini anlatmak için bilimkurgu türü yazdığım eserlerden de örnekler verdiğim konuşmam bir saat devam etti. Sohbetimiz, bir süre daha soru cevap şeklinde sürdükten sonra şube başkanı Kemal Tunç Bey'in teşekkür konuşması ve plaket sunumu ile sona erdi.
 
 

PAYLAŞMAK İÇİN:

Paylaş - Facebook Paylaş - Twitter

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile